Protestantse Gemeente Sint Laurens

Dorpskerk Sint Laurens
In 2008 is de historische Dorpskerk van Sint Laurens met hulp van vele vrijwilligers opnieuw ingericht.
Er is een programma gestart om de kerk te gebruiken voor activiteiten naast de zondagse eredienst. Zo moet de kerk een grotere plaats in de samenleving krijgen als een echte ontmoetingsplaats: Een Open Huis. De activiteiten passen binnen de functie van een kerkgebouw: Lezingen, een kunstmarkt, tentoonstellingen, concerten van beperkte omvang, concerten voor koren, maar ook een begrafenis met condoleance en koffie of een huwelijkssluiting.

Voor de actuele situatie met betrekking tot corona, kijk op de website van de kerk.
Hier vindt u ook de podcast.

Voedselbank
Gedachtenisdienst
Kerk in actie

2022 Actie voor de voedselbank

Eén keer per jaar houdt de Diaconie van de Protestantse gemeente in Sint Laurens een voedselinzamelingsactie voor de voedselbank “Walcheren”.
Deze actie wordt dit jaar in het kader van Dankdag voor  gewas en arbeid op zondag 13 november 2022 en in de week van 14 t/m 18 november gehouden.
De voedselbank Middelburg ondersteunt nog steeds 200 huishoudens op Walcheren (ruim 400 personen) met wekelijkse voedselpakketten.
We doen daarom een beroep op u.
U kunt de medemens in nood direct helpen. De ervaring van de voedselbank is dat onderstaande houdbare levensmiddelen het beste gegeven kunnen worden.

Het meeste gebrek is op dit moment aan:

 • Blikjes of potjes met alle soorten vis omdat er veel mensen zijn die geen vlees eten wegens hun geloof. Dus gaarne:
 • Sardientjes, zalm, tonijn, haring, mosselen, ansjovis, makreel

Verder:

 • Pasta’s: macaroni/spaghetti/rijst en Mix  voor de pasta’s
 • Saus voor spaghetti/macaroni
 • Pindakaas, jam, chocoladepasta
 • Vlokken, hagelslag, vruchtenhagel
 • Smeerkaas, leverpastei in blik, smack, cornedbeef
 • Rookworst, worstjes in blik, soep in blik/pakjes
 • Koffie (gemalen), thee
 • Brinta, havermout, granenmix, pannenkoekenmix
 • Smeerboter


Giften zijn ook welkom: u kunt geld overmaken op rekening van de Diaconie: NL05 RABO 0335 0022 69 onder vermelding: Actie Voedselbank.

U kunt  de voedingsmiddelen op de volgende manier inleveren:

 • Dinsdag 15 november van 16.00 uur-18.00 uur in de Dorpskerk
 • Maandag 14 t/m donderdag 18 november St. Laurenslaan 4 tel: 06-22260130
 • De kinderen van de Palmenhof en peuterspeelzaal ‘t Groentje kunnen het mee naar school nemen : vanaf  maandag 14 t/m vrijdag 18 november


Namens de diaconie van de Protestantse Gemeente Sint Laurens,
Hartelijke dank.


Protestantse Gemeente Sint Laurens
Gedachtenisdienst, gedenken van de overledenen

Op zondag 20 november, aanvang 10.00 uur, gedenken en noemen we in de kerkdienst in de Dorpskerk, de mensen die afgelopen jaar zijn overleden. Een belangrijk jaarlijks ritueel dat helpt in ons rouwproces. Omdat gemis niet slijt, wij er mee moeten leren leven of we willen of niet. Ieder van ons krijgt tijdens de kerkdienst bovendien de kans een kaarsje aan te steken voor mensen die al langer niet meer in ons midden zijn maar wel dierbaar en onvergetelijk voor ons leven. Op deze manier maken we ook ruimte voor verdriet van langer geleden. Weet u hartelijk welkom de dienst bij te wonen, ook als u niet of bijna nooit in de kerk komt. Wij hopen u te ontmoeten.

Namens de kerkenraad met een hartelijke groet,

Ds. Anke Dekker


Sint Laurens

Van 21 t/m 26 november collecteert Kerk in Actie huis-aan-huis voor de  vluchtelingenkinderen in Griekenland. Hun situatie is urgenter dan ooit. Meer dan 50.000 kinderen verblijven onder erbarmelijke omstandigheden op Griekse eilanden of op het vasteland.

Door de trage procedures zitten sommigen daar wel drie jaar.

Delen:

Kerk in Actie, die de huis-aan-huiscollecte organiseert, helpt vluchtelingenkinderen in Griekenland met voedsel , kleding, zorg en onderwijs en probeert ze op een betere plek te krijgen. In honderden plaatsen in Nederland gaan van 21 t/m 26 november langs de deuren. “Kerk in Actie geeft op deze manier handen en voeten aan het delen met onze naasten” vertelt een collectecoordinator. 

Walcheren

In verbondenheid met 7000 collectanten in het hele land gaan op Walcheren ruim 270 mensen op pad om geld in te zamelen voor de vluchtelingenkinderen. Met zo’n groot team kan in veel plaatsen bij ieder huisadres aangebeld worden.

Geef royaal aan de collectant! Of doneer online via kerkinactie.nl/griekenland.

De diaconie van de Protestantse gemeente Sint Laurens.


HOME