Burgernet

Burgers, politie en gemeenten werken samen aan veiligheid www.burgernet.nl  telefoon  0900-8844


donderdag 16 november 2023
 Naar de intocht van de Sint? Pas op voor inbrekers!
 
Sinterklaas komt dit weekend weer aan in ons land. Ga je naar de intocht, of inkopen doen voor dit grote feest, vergeet dan niet om alles goed af te sluiten. Dus: alle ramen dicht, alle deuren op slot. Ook de schuurdeur en de tuinpoort.
Inbrekers grijpen in de donkere herfst- en wintermaanden graag hun kans. Zeker als ze weten dat mensen niet thuis zijn. Wees dus alert, want de gelegenheid maakt de dief! Op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak vind je informatie over het voorkomen van een inbraak.

Enkele tips:
·       Doe alsof je thuis bent. Laat koffiekopjes staan en de krant op tafel liggen. Zorg voor een bewoonde indruk met automatische verlichting.
·       Sluit ramen en deuren en doe alles op slot. Vergeet het tuinhek en de schuur niet.
·       Zorg dat er geen ladders, containers of andere spullen in je tuin zijn die een inbreker kan gebruiken als klimmateriaal.
·       Zorg voor goed hang-en-sluitwerk. Kijk hiervoor op politiekeurmerk.nl.
112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om criminelen op heterdaad te arresteren. Ziet je iets verdachts in je omgeving? Bel dan direct 112 en geef zoveel mogelijk details door. Denk aan vervoermiddel, kenteken, kleding, vluchtrichting. Toch het slachtoffer van woninginbraak geworden? Bel 0900-8844 en doe altijd aangifte.
Inbrekers gaan niet met vakantie
Veel Nederlanders hebben het afgelopen jaar onbewust hun huis bewaakt doordat ze veel thuis waren. Nu we deze zomer weer op pad gaan, valt die ‘beveiliging’ plotseling weg.
Ga je deze zomer een dagje weg of op vakantie? Wees dan extra alert en doe goed je deur goed op slot, je ramen dicht en een lichtje aan. Doe alsof je thuis bent, ongeacht of je kort of lang weggaat. Laat koffiekopjes staan, zorg voor een bewoonde indruk door automatische verlichting. Denk ook aan het tuinhek en de schuur!
Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt?
Gelukkig kunt u daar zelf veel aan doen. Immers, de gelegenheid maakt de dief! Op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak vindt u tips en filmpjes die u op weg helpen. Laat ook uw buren een oogje in het zeil houden en helpen om uw woning een bewoonde indruk te geven.
Wat doet de politie?
De politie geeft voorlichting en waarschuwt wijkbewoners die hun ramen of deuren niet goed afsluiten. Maar vooral zet de politie krachtig in op het arresteren van inbrekers. Liefst op heterdaad. Daarvoor werkt zij veel samen met burgers en zet onder meer Burgernet in. Ook geeft de politie nazorg aan slachtoffers van woninginbraak. En uiteraard spoort de politie inbrekers op die niet op heterdaad worden gepakt.
112, daar vang je boeven mee!
112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om boeven op heterdaad te arresteren. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Dan komt de politie met grote spoed naar de plek des onheils en is de kans groter dat agenten de verdachte direct kunnen aanhouden.
Pas op voor insluipers
In de zomer is het vaak warm. Open ramen en deuren zorgen dan voor verkoeling. Een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe. Pas daarvoor op!    

donderdag 27 oktober 2022
 
Wintertijd gaat in, neem maatregelen om inbraak te voorkomen
Inbrekers hebben een hekel aan licht, lawaai en lang werk. Ze proberen de kans om gepakt te worden zo klein mogelijk te maken. Daarom slaan ze vaak toe in het donker. Ze worden gehinderd als er ineens een lamp aangaat. En ze vinden het niet fijn als ze te maken krijgen met een slot dat een paar minuten duurt om open te maken. Door binnen lampen te laten branden als je weg bent, is het net alsof je thuis bent. Kortom, zorg voor goede sloten en gebruik tijdschakelaars op je verlichting en sluit alle goed af zowel op de onder- als de bovenverdieping. Kijk voor meer tips op www.politie.nl   
Iets verdachts?
Zie of hoor je iets verdachts bij je in de buurt? Bel dan direct 1-1-2, de politie kan dan direct in actie komen en inbrekers op heterdaad pakken.     

HOME