Hoe het begon

Beste dorpsbewoners,

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat wij als toekomstig Tiny House bewoners van Sint-Laurens iets van ons hebben laten horen via de dorpsvereniging. Hoog tijd voor een nieuwe update, want er is in de tussentijd een hoop gebeurd.

In onze vorige update gaven we aan dat er ruimte was ontstaan in onze bewonersgroep voor nieuwe bewoners. We kregen via de verschillende kanalen waarop we een oproep plaatsten een hele hoop reacties van mensen die dolgraag op Sint Laurens willen komen wonen. Zo veel zelfs dat wij uit 50 aanmeldingen moesten kiezen en veel mensen moesten teleurstellen. De groep is nu dus weer compleet en de bewoners van alle 7 huisjes hebben sindsdien niet stilgezeten.

De periode vanaf oktober 2020 tot nu hebben we gebruikt om al het nodige papierwerk in orde te maken, overeenkomsten met de gemeente uit te werken, vergunningen aan te vragen en inrichtingsplannen van het terrein te maken. Maar inmiddels zijn de belangrijkste hordes genomen: De erfpachtovereenkomst tussen onze Tiny House vereniging en de gemeente Middelburg is op 8 juni goedgekeurd door burgemeester en wethouders van Middelburg en is inmiddels door beide partijen ondertekend. Daarnaast is de bouwvergunning voor de bouw van de eerste 3 huisjes ook helemaal afgerond en is de inrichting van het terrein goedgekeurd door de brandweer en de veiligheidsregio. De aanvraag van de bouwvergunning van de overige 4 huisjes volgt binnenkort.

Het moment waarop de toegangsweg daadwerkelijk gaat worden aangelegd en waarop het terrein vervolgens zal worden ingericht, komt dus steeds dichterbij. Zodra we een datum weten waarop de werkzaamheden zullen starten geven we weer een korte update. Zie ook de start van het project.

In de tussentijd zijn een aantal van de toekomstige bewoners al gestart met de bouw van hun huisje. Mocht je het leuk vinden dan kun je de bouw van het huisje van Niels en Janne-Sophie volgen via hun Instagram kanaal: www.instagram.com/welivetiny

juni 2021

Meer over de Tiny Houses