Oranjevereniging jaarverslag 2019

Jaarverslag Oranjevereniging Sint Laurens 2019

Het bestuur van onze Oranjevereniging, waarvan de meeste leden al heel wat jaartjes meelopen, heeft ook in 2019 niet stil gezeten.

Natuurlijk om weer Koningsdag op het dorp te vieren maar er is ook weer tijd gevonden om een extra activiteit te organiseren.

Koningsdag begon weer met fietsen versieren, waarbij de feesttent vol liep met kinderen die hun fiets, step of skelter vrolijk konden versieren om daarna in de optocht aan te sluiten.

Oud voorzitter Hans Geerse leidde deze optocht, onder begeleiding van het muziekkorps weer het hele dorp over.

Na het hijsen van de vlag en samenzang begonnen de kinderspelen die over het dorp verdeeld waren en waar veel kinderen aan deelnamen.

De middagspelen voor tweetallen waren, ondanks een wat lagere opkomst van publiek, erg gezellig. Onder andere het reuzen “jenga”spel was een groot succes.

Tot slot natuurlijk weer de barbecue, die al jaren zijn trouwe fans heeft. Dit keer was er extra op het programma, het “Ik hou van Hollandspel” waar we veel positieve reacties op gekregen hebben.

De extra activiteit van 2019 kwam eigenlijk in 2020, namelijk een feestelijke “nieuwjaarsmiddag” op 4 januari, op de Warande.

Bijzonder hieraan was dat niet alleen de Oranjevereniging dit samen met Dorpsvereniging organiseerde maar dat we ook samenwerkten met o.a. de jeu de boulesclub van Sint Laurens, peuterspeelzaal Het Groentje en scouting Berdenis van Berlekom uit Middelburg.

Het is een middag geworden voor jong en oud waarbij er gestart werd met gratis pannenkoeken voor de kinderen, er konden lampions geknutseld worden en er was een sjoeltoernooi.

Hier omheen zaten diverse creatieve ondernemers uit Sint Laurens, die hun producten lieten zien. Aan het eind van de middag, de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Dorpsvereniging. Terwijl de ouderen van hun glühwein genoten liepen de kinderen met hun lampions (uitgezwaaid door live djembé muziek) in een optocht door het dorp.

Het was weer een actief jaar, waar we als vereniging veel plezier aan beleefd hebben.

We gaan komend jaar ook weer proberen leuke dingen te organiseren en we staan daarbij open voor ideeën en hulp in de vorm van vrijwilligers of in het bestuur.