Patiowoningen in Sint LaurensStart verhuur patiowoningen Sint Laurens

Op 24 januari 2024 start Woongoed Middelburg met de verhuur van 11 patiowoningen in Sint Laurens. Het gaat om levensloopbestendige woningen bestaande uit een entree, woonkamer met open keuken, een slaapkamer met aangrenzende badkamer, toilet, berging en binnentuin. Alle vertrekken bevinden zich op de begane grond. Op de website van Woongoed vindt u een voorbeeldplattegrond en aanvullende informatie.

Nul-op-de-meterwoning

Alle patiowoningen zijn nul-op-de-meterwoningen. Dit betekent dat de woningen energiezuinig zijn. De installaties voorzien in de opwekking van energie. Bij een normaal gebruik wordt er genoeg energie opgewekt voor wat u jaarlijks verbruikt. Wel betaalt u altijd netbeheerkosten. Voor deze energieneutrale woningen heeft Woongoed Middelburg een extra investering gedaan. Ter compensatie betaalt u een Energie Prestatie Vergoeding (EPV). Let op: er zijn voorwaarden verbonden aan het gebruik en het inrichten van de woning.

Huurprijs

De woningen hebben een huurprijs van €650,43 (prijspeil 2024) per maand. Daarnaast geldt er een prestatievergoeding omdat het gaat om nul-op-de-meterwoningen. De EPV is €77,25 per maand (prijspeil 2023). Let op! Dit bedrag wordt per 1 juli 2024 nog bijgesteld.

Doelgroep en volgordebepaling

De woningen zijn geschikt voor 1- of 2 persoons huishoudens
Bestemd voor de leeftijd 55+
De woningen worden verhuurd op basis van passend toewijzen. Voor deze woningen geldt een maximaal jaarinkomen van:
Eenpersoons huishouden maximaal € 47.699
Tweepersoons huishouden maximaal € 52.671

Alle woningen biedt Woongoed aan op basis van inschrijfduur. Dit betekent dat de woningzoekende die het langst staat ingeschreven de woning als eerste krijgt aangeboden.

Voorrang inwoners CBS buurt Sint Laurens  

Inwoners uit het postcodegebied Sint Laurens krijgen voorrang op 5 van de 11 woningen.
Dit zijn de eerste 5 woningen vanaf rechts op de situatietekening met de adressering:
Saelpad 2, 4, 6, 8 en 10.

Interesse? Wat moet u doen?

  1. Schrijf u in op de website zuidwestwonen.nl. Voor het inschrijven heeft u verschillende documenten nodig. Dit leest u tijdens het inschrijven. Doe dit ruim op tijd zodat alle documenten en uw gegevens correct zijn ingevuld voordat u gaat reageren.
  2. Op 24 januari 2024 plaatst Woongoed alle woningen online. Kijk goed op welke woningen u als bewoner van Sint Laurens voorrang krijgt. U kunt op alle woningen reageren, maar op de specifieke adressen krijgt u voorrang op geïnteresseerden van buiten Sint Laurens.

U heeft 3 dagen de tijd om te reageren op een woning.

Heeft u vragen over de verhuur van dit project?

Neem dan contact op Woongoed Middelburg via info@woongoed.nl. Of bel op werkdagen tussen 08:30 en 12:00 uur naar 0118-691700.

Nieuwbouwproject Patiowoningen tweehurenbeleid van toepassing

Woongoed verhuurt de nieuwbouwwoningen in Sint Laurens volgens een tweehurenbeleid. Dit betekent dat, afhankelijk van het inkomen, er twee huurprijzen zijn. In het vorige artikel stond maar een huurprijs vermeld. Woongoed legt nu uit hoe het precies werkt.

Inschrijven Zuidwestwonen   

De patiowoningen in Sint Laurens worden verhuurd via het tweehurenbeleid. Op deze manier vergroten we het aanbod van woningen voor mensen met huurtoeslag en we zorgen ervoor dat de huurprijs past bij het inkomen.

Hoe werkt het?

De woningen worden verhuurd via het tweehurenbeleid. Dit betekent dat er twee huurprijzen gelden. De aanbiedhuur (€709,02) en de lagere huurprijs (€650,43). Afhankelijk van het inkomen van het huishouden dat de woning toegewezen krijgt, wordt de huurprijs bepaald.

Voor deze woningen geldt een maximaal jaarinkomen van:

Eenpersoonshuishouden maximaal € 47.699,-
Tweepersoonshuishouden maximaal € 52.671,-

Wat ziet u op ZuidWestWonen?

Op ZuidWestWonen worden de woningen aangeboden met de aanbiedhuur. Als u in aanmerking komt voor huurprijsverlaging ziet u dit staan bij de advertentie: “Mogelijke huurprijsverlaging”. Komt u in aanmerking voor huurprijsverlaging en bent u ingelogd? Dan ziet u gelijk de lagere huurprijs.