Zomertijd in Middelburg

27-07-2021, 16:32

Het is vakantietijd en we hebben nu ook zomerse temperaturen. Voor veel mensen heerlijk weer om naar buiten te gaan. De afgelopen weken horen we echter regelmatig klachten over onder andere geluidsoverlast in de late uurtjes, zwerfaval en soms ook vernielingen. Dat is natuurlijk erg jammer.

Welzijn Middelburg, Wijkagenten Middelburg, Woongoed en de gemeente Middelburg werken nauw samen om deze problemen tegen te gaan. Maar hierbij kunnen we jullie hulp goed gebruiken!

Wat vragen we aan je

Laten we samen genieten van een heerlijke zomer. Dat kan als iedereen zich aan onderstaande afspraken houdt.

Ga je picknicken in één van de Middelburgse parken of op het bolwerk? Neem dan bij voorkeur je eigen afval mee terug naar huis. Lukt dat niet, zoek dan een prullenbak. Is de eerste vol? Zoek dan alsjeblieft even naar een andere.

Maak je het laat? Prima, maar houd dan wel rekening met de mensen die slapen.

Het is voor iedereen fijn als de omgeving opgeruimd en netjes is. We willen vooral geen vernielingen zien aan openbare voorzieningen als aan bankjes of speeltoestellen.

Nog een laatste vraag

Veel toeristen weten het mooie Middelburg te vinden. Dat is natuurlijk fijn voor de winkeliers en de horecaondernemers. Maar soms is het gewoon te druk in het centrum en lukt het niet om de gewenste afstand van 1,5 meter te houden. Vooral in de omgeving van Tref, de Geerepassage en de Lange Delft kan het druk zijn. Probeer hier rekening mee te houden.

Wat kunnen jullie van ons verwachten

Wij zien de leefbaarheid van Middelburg als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en trekken hierin ook samen op. Regelmatig zijn wij in de wijken te vinden om te zien wat er gebeurt en om met jullie het gesprek aan te gaan.

Welzijn Middelburg organiseert de komende zomerperiode allerlei activiteiten in de wijken. Ook de jeugdcentra zijn open. Zie voor meer informatie www.welzijnmiddelburg.nl of via Instagram.

De  wijkbeheerders van Woongoed zijn zichtbaar aanwezig in de verschillende wijken. Huurders van Woongoed kunnen bij hen terecht voor vragen, suggesties en klachten over de leefbaarheid in de buurt. Meer informatie vindt u op www.woongoed.nl.

Bij de gemeente kan je terecht met klachten of meldingen over de buitenruimte. De snelste manier is om een melding te doen via www.middelburg.nl/melden. Bellen kan ook, tel. (0118) 67 50 00. Voor algemene vragen kun je een mail sturen aan info@middelburg.nl. Voor specifieke informatie over de wijken of burgerinitiatieven kunt u mailen naar wijkgerichtwerken@middelburg.nl.

Voor meldingen over gevaarlijke situaties of overlast zoekt u contact met de politie. 0900-8844 voor zaken die niet levensbedreigend zijn. In geval van spoed 112 bellen.

De medewerkers van Welzijn Middelburg, Woongoed, gemeente Middelburg en wijkagenten Middelburg wensen jullie een mooie rustige zomer!

Logo politie
Logo Woongoed Middelburg
Logo Stichting Welzijn Middelburg

Het laatste nieuws

Deel deze pagina op LinkedIn