Wandelen in Zeeland

29 augustus 2022

Onderwerp:               De paden op, de klei over, de natuur in!

Plaats:                         Zeeland

Informatie:                  SLZ, 0113-23 09 36

Wandelen waar u nog nooit geweest bent in Zeeland

De laatste jaren is wandelen steeds populairder geworden, maar steeds hetzelfde rondje gaat op den duur vervelen. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om een route in Zeeland te volgen waar u de weg niet kent.

2875 kilometer
Eind dit jaar, als het wandelnetwerk Reimerswaal gereed is, ligt er in Zeeland 2875 kilometer wandelnetwerk. Hiervan gaat zo’n 700 km over onverhard terrein en gescheiden van ander verkeer, waarvan ruim 120 km over boerenland.

Hoe vind ik de weg?
Met het knooppuntensysteem, de wandelroutes zijn aangegeven door middel van groene vierkante bordjes met een gele pijl erop. Door de pijlen te volgen gaat u naar het gekozen knooppunt. Dit klinkt natuurlijk wel mooi, maar hoe weet ik waar die paden liggen?

In de kern van bijna elk dorp staat een informatiebord met de route aldaar. Vindt u een papieren routekaart handiger, dan kunt u die kopen bij de toeristische informatiepunten. Liever digitaal, dan plant u een route via een digitale kaart.

Digitale kaart
Wanneer u zoekt op de volgende link: https://landschapsbeheerzeeland.nl/wandelen-zeeland  bent u slechts één muisklik verwijderd van de digitale wandelnetwerkkaart van heel Zeeland. Via de link bij punt 3 wordt u automatisch doorgestuurd naar de routeplanner van Wandelnet. Typ links van de kaart uw bestemming in, of zoom eenvoudig in op de kaart en u kunt uren vooruit!

Grondeigenaren maken het mogelijk
Tientallen grondeigenaren hebben hun eigen terreinen open gesteld voor wandelaars, waardoor we dit wandelnetwerk tot stand hebben kunnen te brengen. Soms zijn hier voorwaarden aan verbonden, bijvoorbeeld aanwezigheid van hekjes en overstapjes om te voorkomen dat bv schapen ontsnappen.

Of dat de hond een bepaald gebied niet in mag, i.v.m. de schapen of andere dieren die hier lopen. Dit heeft te maken met de verspreiding van ziekten (o.a. neospora bij rundvee) en wegens verstoring van vee en dieren in de natuur (denk aan broedgebied).

Het wandelen langs watergangen, langs weiden en akkerland, de cultuurhistorie die je onderweg ontdekt, is het avontuurlijke stukje wat het wandelen boeiend maakt.

Ben je nog geen wandelaar, dan word je het vanzelf als je eens zo’n stukje boerenlandpad hebt beleefd!

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht op onze site landschapsbeheerzeeland.nl.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland
Stichting Landschapsbeheer Zeeland is een professionele organisatie die zich sinds 1982 richt op het beheer en ontwikkeling van het Zeeuwse cultuurlandschap op terreinen van derden. Hiervoor werkt SLZ met veel vrijwilligers en bewonersparticipanten. Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft een CBF Keurmerk en is door de belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). www.landschapsbeheerzeeland.nl

Stichting Landschapsbeheer Zeeland      

Klein Frankrijk 1, 4461 ZN Goes
T: 0113 – 23 09 36
E: info@landschapsbeheerzeeland.nl
W: www.landschapsbeheerzeeland.nl

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn  

SAMEN WERKEN AAN ONS CULTUURLANDSCHAP
SLZ, Klein Frankrijk 1, 4461 ZN Goes, Telefoon: 0113-23 09 36, e-mail: info@landschapsbeheerzeeland.nl, IBAN: NL93 RABO 0380 5172 56, BIC: RABONL2U, KvK. Middelburg nr. 41113806, website: www.landschapsbeheerzeeland.nl