Walcherse ontmoetingsdagen

Wil jij ons als vrijwilliger helpen tijdens de Walcherse ontmoetingsdagen voor 55 plussers?

Wil jij mensen van 55 jaar en ouder de kans geven op een superfijne dag waarbij ontmoeten, natuur en bewegen centraal staan?

Wat, waar en wanneer?
Op 30 augustus en op 27 september organiseren we de Walcherse ontmoetingsdagen voor 55 plussers die thuis wonen en gebruik maken van zorg en ondersteuning. Tijdens deze dagen staan ontmoeten, verbinden, natuur en bewegen centraal. Per ontmoetingsdag is er plaats voor 50 gasten. De dagen vinden plaats in en rond museum Terra Maris in Oostkapelle.

Anita Aerts, initiatiefnemer, vertelt over de aanleiding voor de Walcherse ontmoetingsdagen:
“Regelmatig ga ik naar het bos bij de Manteling in Domburg, gewoon om weer op te laden en energie op te doen. Je ziet er de varens zich uitrollen, onder de bomen op zoek naar het licht, de herten grazen in het gras of knabbelen aan de bomen, je hoort er ik weet niet hoeveel vogels en op de achtergrond het ruisen van de zee. Een mooiere plek kan je jezelf bijna niet wensen. Omdat ik inmiddels al heel wat jaren werk in de zorg vroeg ik mijzelf af “hoe is dat dan wanneer je ouder wordt en je een rolstoel of rollator nodig hebt of moeilijk ter been bent?” Je bent dan afhankelijk van anderen om hier te mogen zijn. Weten de ouderen waar ik bij kom nog wel hoe het voelt om dit te mogen ervaren? Juist deze mensen zou ik zo graag dezelfde ervaring en daarmee levensenergie willen geven met de hoop dat ze daarna deze stap zelf weer zullen nemen met een maatje.”

Wat vragen we je?
Wil jij ons helpen om dit mogelijk te maken en lijkt het je leuk om mee te helpen tijdens deze ontmoetingsdagen en onze gasten een onvergetelijke dag in de natuur te laten beleven? Heb je ervaring in het ondersteunen van mensen die gebruik maken van rolstoelen en rollators, of ben je bereid hiervoor een korte workshop te volgen? Dan zijn we op zoek naar jou!

De gasten zijn op 30 augustus en op 27 september welkom tussen 9.30 en 14.30 uur. Als vrijwilliger vragen we je om er van 8.45 tot 15.15 uur bij te zijn. Je kunt je voor 1 of beide dagen opgeven.

Bij de ontvangst word je (indien de gast dat wenst) 1 op 1 gekoppeld.
Je begeleidt de desbetreffende deelnemer van ontvangst tot afscheid aan het einde van de dag. Samen met “jouw” gast maak je er een gezellige en heel ontspannen dag van. Jullie bezoeken de activiteiten die plaatsvinden en genieten van een lekkere lunch. Je signaleert eventuele behoeften en neemt een korte vragenlijst af.

Wat bieden we je?
Vooraf word je goed geïnformeerd; je krijgt de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de locatie van de ontmoetingsdag. Je krijgt een rondleiding door het museum en de tuin en we vertellen je wat je gedurende de ontmoetingsdag kunt verwachten. Wanneer je niet in de gelegenheid bent om bij deze bijeenkomst te zijn, informeren we je telefonisch of per e-mail.

Op de dag zelf krijg je ook nog een korte briefing en is er een aanspreekpunt aanwezig. We verzorgen deze dag uiteraard je lunch. Eventuele reiskosten worden vergoed.

Wat uniek is aan de ontmoetingsdagen is dat we de gasten laten zien en ervaren dat het voor iedereen, ongeacht je leeftijd of eventuele hulpvraag, heerlijk is om elkaar te ontmoeten, te bewegen en dat alles in een wonderschone omgeving in de natuur.

Wil je hieraan bijdragen? Dan zien we je aanmelding heel graag uiterlijk 12 juli 2019 tegemoet via Janneke of Rianne: vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl. Vermeld s.v.p. of je op 30 augustus of 27 september wil meehelpen, of op beide data.

Als je vragen hebt, ben je van harte welkom om even te bellen of mailen
(Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig, vraag naar Janneke of Rianne: 0118-727029 e-mail: ….@welzijnmiddelburg.nl).

Vriendelijke groet,
Janneke en Rianne (Welzijn Middelburg)
Francis (OOS International)
Wendy en Anita (Stichting Hart voor de Zorg Walcheren)

Print de pagina