ONDO oud papier

“ONDO haalt in april en mei geen oud papier op vanwege coronavirus”

In de gemeente Middelburg wordt voorlopig geen oud papier meer opgehaald door de gebruikelijke vrijwilligers. De gemeente heeft dat besluit genomen vanwege het coronavirus.

Het RIVM roept op om sociale contacten te vermijden en de gemeente wil daarom dat de vrijwilligers nu geen huis-aan-huis oud papier ophalen. Onze gezondheid gaat boven alles! Daarom is onze service tijdelijk niet haalbaar, in elk geval in april en mei, waarna eventuele verlenging van deze termijn zal samenhangen met de maatregelen vanuit de overheid.

We willen u vragen om uw oud papier op te sparen als dat kan.

Mocht u toch uw oud papier kwijt willen, dan kunt u het oud papier zelf brengen naar de container bij het sportveld. We willen u vriendelijk vragen om in dergelijk geval uw papier zoveel achter in de container te zetten en waar mogelijk te stapelen. Deze container staat onder toezicht van ONDO vrijwilligers en zal regelmatig worden geleegd.

Mocht onverhoopt de container vol zijn, zet u svp uw oud papier dan niet buiten de container; bij een beetje wind zal het papier overal naar toe vliegen en overlast kunnen veroorzaken. Helaas kan het één of twee dagen duren voordat een volle container wordt omgewisseld en zijn wij daarin afhankelijk van de leverancier.

Om iedereen nog beter van dienst te kunnen zijn, hebben we inmiddels besloten om een 2e container beschikbaar te houden. Zodra de ene container vol is, doen we zo snel mogelijk zelf de 2e container open. We houden dit dagelijks in de gaten.

Kom svp uw papier een paar dagen later nogmaals brengen; er zal namelijk zo snel mogelijk een lege container komen.

Vriendelijk dank voor uw begrip en medewerking! We hopen uiteraard dat we het huis-aan-huis ophalen snel kunnen hervatten.

Groet, namens de oud papier commissie van ONDO