Middelburgers weer online

Gemeente Middelburg
Afdeling Wijk en Bestuur
Kanaalweg 3
Postbus 6000 4330 LA Middelburg
Tel 14 0118 Fax (0118) 62 37 17
info@middelburg.nl
www.middelburg.nl

Persbericht Middelburg, 11 februari 2020
Middelburgers.nl weer in de lucht

Het inwonersplatform Middelburgers.nl dat sinds januari uit de lucht was omdat er problemen waren met de financiering is vanaf 12 februari weer in de lucht. Het college van burgemeester & wethouders is vandaag akkoord gegaan met een oplossing voor dit jaar. De financiering voor de toekomst wordt meegenomen in de subsidieafspraken die de gemeente maakt met Welzijn Middelburg.

Middelburgers.nl is een website voor en door Middelburgers met nieuws uit de wijken. Belangrijk onderdeel is de sociale netwerkkaart. Dit onderdeel van de website is handig voor mensen die willen weten wat er op sociaal gebied mogelijk is in Middelburg. Waar kan je binnenlopen als je vragen hebt over je dementerende ouder of partner? Waar kan je naar toe als je je eenzaam voelt? Op deze vragen vind je antwoorden op Middelburgers.nl.

De sociale netwerkkaart is voor de gemeente Middelburg belangrijk omdat inwoners die hulp nodig hebben, zelf op zoek kunnen naar oplossingen. Dat is voor veel mensen die hulp zoeken natuurlijk prima te doen. Makkelijk en snel. De mensen die bij het zorgloket TIM (Toegang In Middelburg) werken, houden dan de handen vrij voor de hulp aan inwoners die niet zelf hulp kunnen regelen.

Een ander belangrijk onderdeel van Middelburgers is de informatie over de wijkteams / dorpsverenigingen waar zowel gemeente als Welzijn Middelburg nauw mee samenwerken. Met als belangrijkste doel “het verbeteren van de leefbaarheid”