Verzonden nieuwsbrieven

Week 1
3-9 januari 2022

Onderweg kwam ik deze Maretak tegen. Ik vind het best wel bijzonder dat ik deze Maretak of Mistletoe hier in de buurt tegen kwam. Leo & Paulien Maas

Week 2
10-16 januari 2022

Matthieu zet er vaart achter. Hij heeft met de verkoop van oude metalen en statiegeldflessen al € 100,- opgehaald voor molen De Hoop.

Zoals verwacht gaat de uitvoering van fam. Minnaard en Douwe Eisinga (Zeeuwse vertellingen en pianomuziek) a.s. zaterdag, in de Dorpskerk niet door.

Brief over de aanstaande leidingwerkzaamheden op het dorp is bij buurtbewoners bezorgd. De aannemer is Van der Straaten (https://www.vd-straaten.nl/nl/).

De gemeente is bezig met een plan voor het opknappen van de Singelweg. Dit wordt, zodra er iets concreets is, gecommuniceerd met de bewoners. Er wordt een manier gezocht om dit tijdens een inloopmoment te doen. Uiteraard is de gemeente hierbij afhankelijk van de coronamaatregelen.

Nu Matthieu zo ijverig bezig is overal lege flessen te verzamelen voor de molen, zou het fijn zijn als ook op het dorp de mogelijkheid bestaat flessen hiervoor te sparen. Matthieu komt ze graag ophalen. Als U ons vraagt naar zijn e-mail (we willen dat niet hier publiceren) kunt U een berichtje sturen en haalt hij ze bij U op. Datzelfde geldt misschien voor andere zaken, zoals oud ijzer. Bestuur Dorpsvereniging.

Week 3
17-23 januari 2022

Op Staats Pareltjes vindt u een leuk artikel over Sint Laurens.

Donderdag 20 januari 2022 Woont u langs deze route en hebt u camerabeelden? Vrouwenpolder – De politie is op zoek naar camerabeelden die meer informatie kunnen geven over de ontvoering en de dood van het 4-jarige jongetje Dean waarvoor de Belgische De K. als verdachte is aangehouden. De verdachte reed in een lichtgrijze Peugeot 206 met kenteken 2-ARC-250. De man heeft deze route gereden op zaterdag 15 januari 2022. Het onderzoek richt zich op de aanwezigheid van het jongetje Dean in de auto of bij de verdachte. Maandagmiddag 17 januari werd De K. in Meerkerk gearresteerd. Hij wordt verdacht van de ontvoering en betrokkenheid bij de dood van het 4-jarige jongetje. Het stoffelijk overschot van Dean werd diezelfde avond aan de rand van de Oosterschelde op Neeltje Jans (Vrouwenpolder) gevonden. Lees verder

Week 4
24-30 januari 2022

Partijen uit de Middelburgse gemeenteraad hebben een motie ingediend over Molen de Hoop. Deze motie wordt in de gemeenteraadsvergadering van 27 januari 2022 behandeld. De vergadering start om 19:30 en is online te volgen via middelburg.raadsinformatie.nl De motie is hier te lezen

In de week van maandag 31 januari t/m 08 februari a.s. is de Van ’t Hoffweg wegens werkzaamheden afgesloten. Kaasboerderij Schellach is dan met de auto te bereiken via Serooskerke/Gapinge of via de Veerseweg. Met de fiets en te voet kunt u natuurlijk de fietstunnel (Java) Geersesweg/Golsteinseweg blijven gebruiken.

Als vanouds. We kunnen weer samen koffie drinken. Nog wel op 1,5 meter afstand van elkaar.  Heeft u vragen of opmerkingen over bepaalde zaken, gooi ze in de groep en we proberen een oplossing te vinden.  Iedereen is welkom op 2 februari. We ontmoeten elkaar van 10 tot 12 in het Van Cittershoff.

De motie over molen De Hoop is niet behandeld in de gemeenteraadsvergadering van 27 januari. De vergadertijd was op. De motie komt in de volgende vergadering aan bod.

De politie ziet dat er steeds meer gevallen van cybercrime zijn en dat slachtoffers daar steeds meer geld aan kwijt zijn. De politie lanceert daarom voor u de ABC-methode: Alert zijn, Bescherm jezelf, Check altijd. Daarmee kunt u zich beter beschermen. Lees verder

Week 5
31-6 februari 2022

Op dit moment zijn er werkzaamheden in de Van ’t Hoffweg. Deze is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf de ingang van het akoestisch landschap. De fietsers kunnen wel door, het fietspad blijft vrij. De materialen die nodig zijn voor dit werk worden zoveel mogelijk aan de kant gelegd, zodat eventuele hulpdiensten langs kunnen. Dit werk wordt 7 februari afgesloten, zodat de weg weer gebruikt kan worden. Dinsdag 8 februari wordt het kruispunt van de Kerklaan/Noordweg volledig afgesloten. Hier moet een asbestleiding verwijderd worden, 25 meter lang, 3 meter diep. Voor ieders veiligheid is het ook voor fietsers niet mogelijk hier langs te gaan. Vanuit Seroos/Vrouwenpolder worden ze rond gestuurd over de Noorddorpsweg. Vanuit Sint Laurens kan gebruik gemaakt worden van de Singelweg, Zandvoortweg en Noorddorpsweg, waardoor de route naar de Van ’t Hoffweg, o.a. ons volkstuincomplex, een stuk langer wordt. Auto’s zullen zoveel mogelijk al naar de N57 gestuurd worden, zodat ze niet door de polderwegen hoeven. Dat spaart de bermen en is veiliger voor de fietsers, die hier wel gebruik van maken. Er staat een periode van 10 dagen voor dit werk.

Ophalen oud papier zaterdagmorgen 12 februari 

DE CURSUSSEN BLOEMSCHIKKEN BIJ NATUURLIJK ZIJN WEER BEGONNEN!
Wanneer: Op dinsdagmiddag, woensdagochtend, donderdagochtend, donderdagavond en vrijdagochtend. Waar : In het dorpshuis Van Cittershoff in St. Laurens waar genoeg ruimte is om de nodige afstand te houden! Er is nog plaats op de dinsdagmiddag en woensdagochtend!!
Voor meer informatie kijk op www.natuurlijk-apart.nl of bel 0640680612

Week 6
7-13 februari 2022

De AED in het Van Cittershoff is verplaatst naar de buitenzijgevel.
Het apparaat is nu 24 uur toegankelijk.

Nieuwe waterleidingbuis in de Van ’t Hoffweg

Gezocht vakantiewerkers  
Wij hebben een supermarkt op een camping in Domburg en wij zoeken jongeren en studenten die in de vakanties willen komen helpen.  
Veel van onze medewerkers komen als ze 13 zijn en blijven totdat ze gaan studeren of een vaste baan krijgen. Het is een leuke werkomgeving waar je in alle rust kunt leren en jezelf kunt ontdekken. Onder begeleiding krijg je steeds een beetje meer verantwoordelijkheid. Daardoor zijn 2 van onze oud medewerkers nu zelf met een seizoenswinkel begonnen. 
Dat vinden wij dan ook erg leuk en hopen dat ze het geleerde in de praktijk kunnen brengen. Voor de jongeren die niet op de fiets kunnen, bieden wij aan om met ons mee te rijden. Je werkt bij ons ‘s morgens of ‘s middags. Zo ben je altijd een dagdeel vrij. Denk je, dat is wat voor mij of wil je meer informatie hierover, b.v. wat ga ik dan verdienen?
Je kan mij bereiken: Ilona Maljers Noordweg 470 St Laurens 0618162097 e-mail Spar Westhove Domburg 

Het programma voor Open Huis zal nog veranderen. De uitvoering van Merrow, aangekondigd voor 12 februari, gaat niet door.

Mantelzorgwaardering 2022

Inwoners van Walcheren die mantelzorg krijgen, kunnen van 1 februari tot en met 30 april 2022 de mantelzorgwaardering aanvragen. Dit kan bij Manteling via de website https://www.mantelingwalcheren.nl/mantelzorgwaardering/of via het telefoonnummer 0118 553530. Deze mantelzorgwaardering dient elk jaar opnieuw aangevraagd te worden. De hulpvrager kan de waardering aanvragen wanneer zijn of haar mantelzorger(s) langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week mantelzorg geven. Bij hulp van meerdere mantelzorgers, mag het aantal uren bij elkaar opgeteld worden. Ook kinderen vanaf vier jaar met ziekte, beperkingen of psychische problemen of hulpvragers die wonen in een verpleeghuis kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen. Als de hulpvrager niet in staat is zichzelf aan te melden, dan mag de mantelzorger dit namens hem of haar doen. De mantelzorgwaardering van de gemeente Middelburg is een bedrag van €100. Houdt bij de aanvraag alle gegevens van de hulpvrager, waaronder het IBAN-nummer bij de hand. Na 4 weken krijgt de hulpvrager bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt. De waardering is een bedankje van de gemeente aan de mantelzorgers.

Week 8
21-27 februari 2022

NL doet
Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart kun je individueel (of met je team, collega’s, gezin of vrienden) meedoen aan NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In de gemeente Middelburg zijn er op dit moment al ruim 25 vrijwilligersklussen aangemeld. Zo kun je de handen uit de mouwen steken bij verschillende onderhoud- en opknapklussen, je groene vingers inzetten bij klussen in het groen, of je kunt mensen blij maken door met ze te gaan wandelen. Een overzicht van alle klussen vind je op www.nldoet.nl. Misschien staat jullie klus er ook al tussen?
 
NLdoet is een mooie gelegenheid om eenmalig kennis te maken met vrijwilligerswerk. Je inzet tijdens NLdoet wordt altijd enorm gewaardeerd!

Rianne Vink-Hacking
Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig
Kennisplatform voor vrijwilligers
 
W  welzijnmiddelburg.nl
F   facebook.com/samenvrijwillig
  https://www.instagram.com/samenvrijwillig/
Werkdagen:
ma, wo en do
Kousteensedijk 7
4331 JE Middelburg

PERSBERICHT: “MOLEN DE HOOP: NIET DISCUSSIËREN, MAAR RESTAUREREN”
De Dorpsvereniging Sint Laurens kijkt met verwachting uit naar de behandeling van motie 22-014 van de Middelburgse gemeenteraadsfracties van PvdA, LPM, Groen Links, D66. SP en CDA met betrekking tot Molen De Hoop op Sint-Laurens. De steun van partijen die de meerderheid van de gemeenteraad vertegenwoordigen, is een steun in de rug voor het dorp. Het geeft hopelijk het Comité tot Herstel en Instandhouding van Molen De Hoop (“het Comité”) ……. Lees meer

” NIET DISCUSSIËREN, MAAR RESTAUREREN”
Agendapunt 22, met als onderwerp de motie over molen De Hoop, is in de vergadering van de gemeenteraad op 24 februari 2022 met algemene stemmen aangenomen. Dit betekent dat het comite aan het werk kan met de aanvraag voor subsidies. U kunt de vergadering life volgen op: https://middelburg.raadsinformatie.nl/vergadering/903667/Gemeenteraad%2024-02-2022

De motie wordt behandeld vanaf tijdslot 2.02.46. 

Week 9
28-6 maart 2022

Week 10
7-13 maart 2022

Nieuwsbrief 8 maart

Inzameling voor Oekraïne.

Koffieochtend 9 maart van 10 tot 12 uur in het Van Cittershoff

Hulp voor Oekraïne. Nieuwsbrief
Beste bezoekers van Open Huis
U bent van harte welkom op zaterdag 23 april 2022 bij de start van het nieuwe seizoen
Voor het het programma klik hier

Nieuwsbrief 13 maart

Kieswijzer St. Laurens
Open Huis
Actie molen De Hoop

Week 11
14-20 maart 2022

Nieuwsbrief 15 maart

Puur Pilates
Bloemschikken

Nieuwsbrief 16 maart

Zeeuws Byzantijns koor
Puur Pilates
Bloemschikken

Nieuwsbrief 18 maart

Bloemschikken

Nieuwsbrief 19 maart

Koningsdag
Brokkelkaas
Bloemschikken
Waterschap

Week 12
21-27 maart 2022

Nieuwsbrief 21 maart

Jeu de Boules 2022

Nieuwsbrief 22 maart

Nieuwe wijkmanager

Nieuwsbrief 23 maart

Ra, ra …..
Dansavond
WVO zorg

Nieuwsbrief 24 maart

Ra, ra, wat is het

Nieuwsbrief 25 maart

Ra, ra, wat is het? (3)
Ra, ra, … ( 4 – slot)

Nieuwsbrief 26 maart

Oievaar
Geen bloemschikken

Nieuwsbrief 30 maart

Oekraine
Rommelroute
Kunstroute

Nieuwsbrief 31 maart

Als 30 maart
Koffieochtend

Nieuwsbrief 2 april

Laurenshof
Jaarvergadering Dorpsver.
Oekraïne
Koffieochtend
Rommelroute
Kunstroute

HOME